Primal Rebirth Therapie

‘Primal’ staat voor de eerste levensjaren en ‘rebirth’ betekent wedergeboorte. Primal Rebirth Therapie is bedoeld om zicht te krijgen op je oude overlevingsmechanismen die zijn ontstaan in de eerste levensjaren. Het woord ‘rebirthing’ staat voor het opbouwen van een nieuw leven waarin je je oude patronen loslaat en waarin je gaat leven vanuit je oorspronkelijke zelf.

De ervaringen die je in je jeugd opdoet, bepalen in je latere leven een deel van je doen en laten. Je hebt patronen ontwikkeld die je als jong kind nodig had om je aan te passen aan je omgeving. Bij primal rebirth therapie neem je die patronen onder de loep zodat je bewust wordt van je oude overlevingsmechanismes. Die oude mechanismes zitten vaak in de weg om je leven te leven zoals je dat graag zou willen. Wanneer er voldoende bewustzijn is over die oude patronen, leer je ze los laten en te gaan leven vanuit je oorspronkelijkheid.

Innerlijk kind

In essentie wordt iedere baby puur en perfect geboren. Je bent nog dicht bij je oorsprong. De ervaringen die je in je jeugd opdoet, kunnen er voor zorgen dat je van je oorsprong verwijderd raakt. Als kind ontwikkel je gedrag en gedachtes die je nodig hebt om je aan te passen aan je omgeving. Sommige van deze mechanismen zijn nu nog functioneel en sommige passen niet meer in je volwassen leven. Je kan je last krijgen van deze oude patronen omdat ze niet meer aansluiten bij wie je werkelijk bent.

Het onbewuste deel van jezelf wordt ook wel het innerlijk kind genoemd. Inmiddels ben je volwassen maar je onbewuste zelf reageert nog steeds op bepaalde situaties alsof je het kind van vroeger bent. Tijdens deze therapie onderzoek je middels verschillende technieken hoe jouw innerlijk kind jouw leven nog beïnvloed. Wil jij meer bewustzijn en grip krijgen op deze dynamiek?