In Augustus 2005 werd ik huilend wakker uit de narcose van een oogoperatie. Ik zou nog maanden lang onverklaarbare huilbuien hebben. De operatie had een onderliggend probleem getriggerd waar ik me niet bewust van was. Zo begon mijn zoektocht naar mijzelf en mijn kennismaking met verschillende therapieën.

Ik heb verschillende psychiaters en therapeuten geprobeerd maar liep er steeds tegen aan dat alleen praten over wat me dwarszat me niet verder hielp. Uiteindelijk kwam ik terecht bij een primal rebirth therapeut. Hier werd niet alleen gepraat maar ook het lichaam betrokken bij de therapie. Dat was een schot in de roos. Ik wist meteen: “Dit is het”. Dit past bij mij. Dat gevoel is tot op de dag van vandaag gebleven.

Nadat de therapie succesvol was afgerond, bleef ik nieuwsgierig naar deze werkwijze en besloot zelf in opleiding te gaan. Tijdens de opleiding leerde ik mezelf en de rijkdom van de werkwijze steeds beter kennen. Wat begon met nieuwsgierigheid groeide uit naar een verlangen om meer mensen op deze mooie manier kennis te laten maken met zichzelf. Zo ontstond langzamerhand de wens om op therapeutische basis te gaan werken met mensen.

Inmiddels heb ik de opleiding Primal Rebirth Therapie afgerond. Aanvullend heb ik me geschoold in traumaheling (Primal Somatic Trauma Therapy + Integral Somatic Psychotherapy) en familieopstellingen. Naast het therapieschap werk ik met veel plezier als dramadocent in het voortgezet onderwijs en als trainingsacteur voor bedrijven, opleidingen en instellingen.